Catering

Catering

När man planerar mat inför ett företagsevent eller ett privat kalas har man några alternativ att välja mellan, att maten lagas av er på plats, ni bokar in er på en restaurang eller så kan man satsa på catering. Ärligt talat, att laga maten själv är långt ifrån smidigt och tar mycket tid i anspråk. Visst, det är relativt billigt men det tar onödigt mycket energi som kan användas på roligare sätt - du vill säkert känna dig både pigg och fräsch inför själva eventet eller kalaset. Att boka in hela gänget på en restaurang är förstås trevligt och bekymmersfritt, men ganska kostsamt och inte speciellt flexibelt. Av den anledningen finns den gyllene medelvägen: catering! Vi vill särskilt rekommendera restaurang Leonardo i Göteborg.

Vad önskas?

Det finns idag många företag som arbetar med just catering. Många av dessa har en viss profil, det vill säga ett visst kök som sin specialitet, medan andra är lite mer mångsidiga och ordnar maten helt utifrån dina önskemål. Allt beror förstås på hur du vill ha det. Ska det vara italiensk plockmat, sushi, thailändsk buffé eller svensk husmanskost – eller en blandning av allt? Jämför gärna olika cateringföretag och fråga dem vad som är möjligt. Dessa skiljer sig också åt vad gäller pris, kvalitet och tillgänglighet, så det lönar sig att jämföra. Många har en särskild cateringmeny på sin hemsida – om inte kan de flesta maila en meny vid förfrågan. Är det någon i sällskapet som har någon allergi eller om ni har några andra särskilda önskemål så går det oftast att lösa.

Hur går catering till?

Konceptet är mycket enkelt. Du bestämmer, utifrån cateringföretagets repertoar, vad för typ av mat du önskar. Du meddelar dem hur många personer maten ska räcka till samt förstås när ni kommer ha ert event eller kalas. När det sedan är dags levereras maten till den plats du specificerat vid bokningen (om du inte väljer att hämta den själv). Maten levereras förstås varm och ofta ingår utkörningen i priset. Cateringföretag har också ofta eget porslin, bestick och uppläggningsfat som man kan få nyttja för en viss merkostnad. Ibland går det också att hyra bord och stolar – samt serveringspersonal.